Inteligentná domácnosť
Čítať celý článok
Inteligentná domácnosť
  • 08.08.2020
  • 0
Máte záujem zjednodušiť a uľahčiť si život vo svojej domácnosti? Moderným riešením je takzvaný smarthome, teda inteligentná domácnosť. Vďaka inteligentným inštaláciám dokážete ovládať vykurovanie, osvetlenie, tienenie, chladenie, elektroinštaláciu, vodu, plyn a mnoho ďalšieho ako napríklad zámky na dverách, zavlažovací systém, poprípade kamery. Všetko budete mať pod kontrolou a bez zbytočnej námahy. Nie je to hudba budúcnosti ani vychytávka pre „vyvolených“ S inteligentovou domácnosťou sa dnes nemusíte stretnúť len v sci-fi filmoch či hriešne drahých vilách, ale môžete si ju naplánovať už pri projekte vášho rodinného domu alebo rekonštrukcii domu či bytu. Získate tak riešenie, ktorým ušetríte svoj čas, pretože mnohé veci budú ovládané automaticky za vás, ale presne podľa vašich predstáv. Aké sú výhody inteligentnej domácnosti? Praktickosť smart riešenia ovládania domácnosti znamená komfort a pohodlie pre jeho užívateľa. Zmysel inteligentnej domácnosti tkvie v automatizácii riadenia jednotlivých spomínaných prvkov v domácnosti. To je možné dosiahnuť inteligentnou inštaláciou, teda kabelážou. Nemalou výhodou, ktorá určite hovorí v prospech moderného riešenia ovládania domácnosti je úspora, pretože správnym nastavením je možné ušetriť financie na energiách. To je najlepšie riešiť priamo s odborníkmi a technikmi, ktorí sa prispôsobia vašim požiadavkám a vyberú pre vás najvhodnejšie a najekonomickejšie riešenie. Plusom je tiež zabezpečenie bezpečnosti pri chode domácnosti. Takéto ovládanie vami zvolených prvkov (najmä kúrenie, voda, plyn, osvetlenie, klíma, bezpečnostné prvky a iné) je prispôsobené vašim požiadavkám, ušetrí čas a v konečnom dôsledku uľahčí život. Zvýši Vám tak viac priestoru pre rodinu, zábavu či hobby.
Tlačidlá pre inteligentný dom
Čítať celý článok
Tlačidlá pre inteligentný dom
  • 03.08.2020
  • 0
Tlačidlá pre inteligentný dom alebo smart home je stále viac populárnym riešením bývania. Má svoje neodškriepiteľné výhody v podobe uľahčenia udržiavania chodu domácnosti, zabezpečenie bezpečia, úspory času či financií. Princíp inteligentnej domácnosti a jej ovládania Zmysel inteligentného ovládania jednotlivých prvkov v domácnosti je v tom, aby boli zautomatizované. Riadenie smart home môže byť či už prostredníctvom tlačidiel na stenách alebo najčastejšie cez rozličné aplikácie v telefónoch alebo tabletoch. Tlačidlá pre inteligentný dom Pod kontrolou môžete mať vo svojom dome prakticky všetko. Prioritne ide o osvetlenie, elektrinu, vodu, kúrenie, ale aj klimatizáciu, otváranie vstupných brán, kamerový systém alebo audiovizuálnu techniku. To všetko je riadené centrálne cez rôzne tlačidlá, integrované ovládacie panely, TV, smartphone alebo tablet. Prečo je smart ovládanie tak obľúbené Odpoveď je viac ako jasná. Pomocou jednoduchých krokov a stlačení tých správnych tlačidiel či jednoduchých klikov v aplikácii máte hneď postarané o to, čo potrebujete. Napríklad vypnúť svetlo v celom dome, predhriať si miestnosti v treskúcej zime, vypnúť kúrenie podľa potreby alebo stopnúť zavlažovanie, keď začne pršať. Takto domácnosť značne ušetrí za energie. Smart riešenie má aj svoj nadštandard napríklad v podobe otvorenia brány pri vstupe auta do garáže, zapnutia hudby alebo stlmenia intenzity osvetlenia. Zjednodušenie činnosti v domácnosti, úspora času a financií sú jasné dôvody, prečo je inteligentná domácnosť vyhľadávaným riešením.
KNX / EIB
Čítať celý článok
KNX / EIB
  • 10.12.2015
  • 0
KNX je medzinárodný štandard pre inteligentné elektrické inštalácie, ktoré postupne nahrádzajú tradičné elektrické inštalácie. Je podporovaný množstvom výrobcov ktorých je viac ako 150. Umožňuje spoločné využitie a kombináciu komponentov rôznych výrobcov a typov, čo sa garantuje certifikáciou týchto komponentov a značkou KNX. Podporuje tiež všetky bežné prenosové médiá.